Ekaa kertaa näyttelyihin

Yleistä keskustelua näyttelyistä, kimppakyyti kyselyt jne.

Ekaa kertaa näyttelyihin

ViestiKirjoittaja taikuri » 04.06.2013 23:01

Nyt on niin jännä tilanne, että sekä omistaja että koira ovat näyttelyjen/mätsärien suhteen täysin keltanokkia, ja viikon päästä olis sopivasti tuossa Turun puolella match show jossa pentuluokka... Toki minua suuresti kiinnostaa, mitä tämän ulkonäöstä näin alustavasti sanotaan, onhan Taika ensimmäinen rotukoirani! Mutta nuoren iän vuoksi lähinnä mentäisiin sinne vain katsomaan maailman menoa ja tutustumaan "lajiin" täysin ilman sitä kiristävää pipoa. Mukaani lähtee monet koirat esittänyt ystäväni ja kyselin vinkkejä myös meidän koirakouluttajalta, joten yksin ja epätoivoisia ei olla :D kuitenkin uskon täältä löytyvän kokenutta näyttelyporukkaa, joten haluaisin kuulla vinkkejä teiltäkin.

Kevythäkki ja näyttelytalutin ovat molemmat hankinnassa, pentu rakastaa ihmisiä ja osaa olla nätisti vieraiden koirien kanssa, ollaan opeteltu myös merkkiääni jonka toivon auttavan minua kehässä. Miten shiba noin niinku oikeasti kuuluisi esittää? Entä ovatko namit sallittuja mätsäreissä/näyttelyissä? Mihin tuomarit kiinnittävät yleensä erityisesti huomiota? Entä miten vältän sen suuresti todennäköisen halipusuhymyitku -kohtauksen tämän ihmisrakkaan pennunretaleen kanssa kun tuomari tulee lähemmäs? :D Ja sitten se tärkein: millä teen kokemuksesta pennulle mahdollisimman positiivisen, rennon ja hauskan?

Hoksasin myös, että eihän me oikeastaan olla kaulapannan kanssa kävelyä harrastettu, aina vaan valjaat päällä. Tuleekohan tästä ongelma, kun viikon kuluttua pitäisi tulla nätisti ohuessa näyttelyhihnassa?
Kukanoksan Taiken a.k.a. Taika s. 9.1.2013 ♥ samassa huushollissa kissat Piki-Musta ja Pasi-Anssi sekä shetlanninponi Tamara
Käyttäjän avatar
taikuri
 
Viestit: 8
Liittynyt: 26.04.2013 21:00
Paikkakunta: Masku
Käyttäjän koko nimi: Johanna Äähälä

Re: Ekaa kertaa näyttelyihin

ViestiKirjoittaja riansu » 06.06.2013 07:45

Itse jo taisit sanoa sen tärkeimmän: mukaan iloinen ja rento mieli, se tarttuu koiraankin, jolloin se osaa esittää itsestään parhaimmat puolet. Namit ja lelutkin ovat sallittuja mätsäreissä ja virallisissa näyttelyissä. Meillä kerran leikittiin kivien kanssa, kun odotettiin omaa arvosteluvuoroa :D
Musta ei haittaa, vaikka pentu onkin alussa yli-innokas, kyllä se siitä rauhoittuu, kun harjoittelette ahkerasti. Parempi musta, että pentu on innokas kuin arka. Tuomarin pitää nähdä koiran rakenne ja liikkeet sekä myös arvioida luonnetta. Shibat arvostellaan yleensä pöydällä, oletteko harjoitelleet sitä? Se on monelle koiralle jännä paikka. Näyttelytaluttimen käyttöä kannattaa myös treenata , senkään hyväksyminen ei näille meidän rinsessoille ole itsestään selvyys :D
Meillä on Mynämäellä(aseman seudun koulun takana) sunnuntaisin klo 16 leikkimielistä agility-, näyttely-,rallitoko-, yms.harjoittelua, jonne olette tervetulleita mukaan. Ens ja seuraavava su pidetään juuri näyttelyharjoituksia.

Mukavaa mätsäripäivää,

toivottavat

shibaneidit Kaisu ja Hilma ja emäntänsä Ritva
riansu
 
Viestit: 28
Liittynyt: 03.05.2010 18:05
Käyttäjän koko nimi: Ritva Suominen

Re: Ekaa kertaa näyttelyihin

ViestiKirjoittaja Mirva » 12.06.2013 14:22

Mukaan vaan! Ei se haittaa, jos pentu vähän hyppii tuomaria vasten, siinä iässä se vielä sallitaan ja koira kyllä rauhoittuu kun ikää tulee lisää. Pääasia, että pentu on kiltti. Olisi tietysti hyvä edes hetki malttaa seistä paikallaan ja liikkua kohtuullisen nätisti omistajan vierellä :). Ota näyttelyhihna lenkille mukaan ja harjoittele hetki sen kanssa niin ohut naru tulee tutuksi. Häkkiäkään ei heti tarvita, virallisissakin näyttelyissä on kesällä aika vähän shiboja eikä arvostelussa mene kovin kauaa, koira voi odottaa vuoroaan omistajan jaloissa.
Mirva
Hallituksen jäsen
 
Viestit: 175
Liittynyt: 12.08.2009 20:25
Käyttäjän koko nimi: Mirva Vuohtoniemi

Re: Ekaa kertaa näyttelyihin

ViestiKirjoittaja T M » 13.06.2013 13:10

Seitsemän vuotta mätsäreitä harrastaneena olen todennut nämä asiat.
1. Yleensä shibat kelpaa pieniin pentuihin ja pentukehässä tuomarin pusuttaminen kuuluu asiaan. Anna vaan pussata mutta palkitse namulla vaan paikallaan seisomisesta.
2. Pentukehässä sattuu ja tapahtuu. Pentu saattaa ryhtyä leikkimään, purra hihnaa, istua, rapsuttaa, venytellä, maata, kiukutella, kiinnostua jostain ihan muusta, kakata keskelle kehää, hyppiä omistajaa ja kaikkia muita ihmisiä päin, purra tuomaria nenästä... Jos mitään näistä ei tapahtu suoritus on aika hyvä.
3. Pöytää kannattaa harjoitella kotona turvassa. Mätsäreissä maa on yleensä epätasainen ja suurin osa pöydistä keikkuu. Harjoittele siis myös keikkuvia/epätasaisia seisomisalustoja.
4. Jos pentu vetää lenkillä pannassa niin se todennäköisesti rynnii myös kehässä. Tässä tapauksessa kun on käytetty valjaita ja panta on uusi juttu niin voi olla vain hyvä. (koira ei yhdistä pantaa/näyttelyhihnaa lenkkiin)
5. varaa mukaan paljon tarpeeksi pieniä nameja joita voi tarvittaessa antaa liukuhihnalta suuhun (jos on kiltisti)
6. Mätsäreissä tuomarina on kaikensorttisia ihmisiä. Jotkut ovat olevinaan näyttelytuomareita ja huomauttavat kaikista koirien virheistä, suuri osa keskittyy koiran ja omistajan suhteeseen enemmän kuin ulkonäköön (kontakti, opetetut käskyt) loput on niitä jotka ei osaa päättää ja arpoo kumpi voittaa ekan kierroksen :lol:

Vinkki: Mätsäreissä tykätään yleisesti jos esittää löysällä hihnalla. Kannattaa harjoitella!
Jos koira innostuu niin lelujakin voi käyttää (meidän koirat riehaantuu liikaa) vinkulelut on ok mutta varaudu paheksuviin katseisiin. (Oma on vikansa jos muiden koirat ei kestä häiriötä :lol: )
Kuva
shiba Dazu (Nakazo av Enerhaugen), husky Polar (Arctic soul Sibir Shostakovich), porokoira Jupiter (Pilvipolun Maa-Kari), abessinialainen Jolana (Silkkihienon Iolana Tida)
Käyttäjän avatar
T M
 
Viestit: 75
Liittynyt: 22.01.2012 00:26
Paikkakunta: Turku
Käyttäjän koko nimi: Taru Mäkelä


Paluu Näyttelyt & Match Show't

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron